mandag 19. oktober 2015

Browniemuffins med pumpkin spice og kremostglasur

Det er snart halloween! Enten du er for eller imot utkledde barn på døra med knask eller knep som misjon, så er det morsomt å spise sesongmat. Her har du knallgode browniemuffins tilsatt gresskarkrydder, pyntet med sjokoladeglasur. Glasuren har også fått litt av det samme krydderet, noe som nesten gir smak av pepperkaker. Passer perfekt til halloween-sesongen, og kan fint spises helt frem til jul.


Oppskriften holder til 12 små muffins.

Dette trenger du
2 egg
2 dl sukker
100 gram smør
2 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker eller 1 spiseskje vaniljeekstrakt
3-4 spiseskjeer mørk bakekakao
2 ts pumpkin spice

Glasur:
100 gram smør
100 gram kremost naturell
100 gram lys kokesjokolade
1 ts vaniljesukker
ca 200 gram melis
2 ts pumpkin spice

Slik gjør du
Start med å smelte sjokoladen som skal brukes i glasuren. Sett en stålbolle over en gryte med vann og kok opp. Ha i sjokoladen i biter og la den stå over det varme vannet til den er smeltet. Ta av og sett til avkjøling. Sett ovnen på 175 grader varmluft og plasser papirmuffinsformer i en stiv muffinsform. Om du ikke har form går det også greit uten, men det er lettere å få til fine muffins med riktig figur med stiv form. Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smør på svak varme og rør dette forsiktig inn i eggedosisen. Sikt mel, vaniljesukker, gresskarkrydder og kakao og rør det inn i deigen. Fordel deigen i formene, ca 2/3 fulle. Stek muffinsene midt i ovnen i 10-15 minutter. Følg med på dem, de skal være litt fuktige, men ikke helt rennende inni. Avkjøles på rist.

Glasuren lages ved å piske romtemperert smør og kremost, tilsette melis, vaniljesukker, pumpkin spice, smeltet kokesjokolade og piske videre til det er helt glatt og fint. Jeg bruker ballongvisp på kjøkkenmaskinen på full fart. Kremen sprøytes på muffinsene med en sprøytepose. Jeg har børstet støv av et kakepyntesett jeg kjøpte for hundre år siden, et sett med pose og tipp fra Wilton. Og har du sprøytepose med stjernetipp er det mye enklere å lage fin glasur enn det ser ut som. Null innsats og fint resultat. Piece of cake, faktisk. Disse er også pyntet med et dryss kakepynt i sjokolade. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.