mandag 7. oktober 2013

Lammekebab med Snøfriskdressing

Det er tross alt flest hverdager. Og vi spiser mest hverdagsmat. Jeg synes imidlertid ikke det er noen grunn til å lage kjedelig mat likevel, ofte er det bare nødvendig at den lages på relativt kort tid. Er det ikke nettopp når man ikke vet hva man skal lage til middag, men nevnte middag bør være på bordet om toppen en halvtime at man har lett for å kaste seg over ferdigmathyllene i butikkene? Jepp, jeg tror det. Samtidig tror jeg ikke det skal mer enn ørlite planlegging til for at man slipper å ty til halvfabrikata. Litt planlegging, litt innkjøp og litt arbeid ved kjøkkenbenken.

Her er mitt middagsforslag en litt grå og trist mandag: Lammekebab med salat og Snøfriskdressing! 


Kebab er opprinnelig en tyrkisk eller persisk rett med grillet eller kokt kjøtt. Tradisjonelt med bruk av lam, men nå regnes det fremdeles som kebab selvom man fyller den med både storfe, kje, kylling - og til og med andre typer kjøtt - avhengig av lokale eller religiøse restriksjoner på matfronten. Jeg har imidlertid benyttet strimlet lammekjøtt denne gangen. Får du ikke det i butikken, kan det være et alternativ å kjøpe en lårstek som man strimler opp selv. Da får man masse kjøtt til fryseren også - et tips dersom man vil lage opp en del mat for dager som er ekstra travle og man glemte alt som het planlegging og innkjøp. Oppskriften er til fire personer. 


Dette trenger du
600 gram strimlet lammekjøtt
1 fersk rød chili
4 hvitløksfedd
Salt og pepper
Merjam
Paprikakrydder
Spisskummen
Koriander
Pitabrød
Grønn salat
Rød løk i tynne ringer
Agurk
Cherrytomater

Kebabsaus:
2 dl naturell yoghurt
1 boks Snøfrisk
1 fedd hvitløk
Salt og pepper
Hakket persille, etter smak
Hakket frisk koriander, etter smak

Slik gjør du
Tørk av lammekjøttet og skjær det i små biter dersom det ikke er smått nok. Legg det på en tallerken og tilsett krydderet, finhakket chili og finhakket hvitløk. Bland godt med hendene, slik at kjøttet tar til seg så mye som mulig av smaken. Lag deretter sausen slik at den får satt seg litt før servering. Bland yoghurt og Snøfrisk og ha i finrevet hvitløk og finhakket persille og koriander. Smak til med salt og pepper. Sett til side. Ha litt nøytral olje i en panne og stek kjøttet på middels varme til det er ferdig, sett opp varmen mot slutten om nødvendig. Smak eventuelt til med mer krydder. Spesielt spisskummen setter en spennende smak på kjøttet. Gjør klar grønnsakene og varm pitabrødene. (Det smaker selvsagt ekstra godt med hjemmelagde pitabrød, men det går fint an å bruke frosne.) Serveres i pitabrød med salat i bunnen, deretter kjøtt og saus på toppen, eller på en tallerken med pitabrødene ved siden av.

2 kommentarer:

  1. Prøvd "ånden" i oppskriften. Annen variant av kjøtt, men brukte det deilige krydderet. (hadde ikke lammeskav) Snøfriskdressingen kan anbefales på det beste!! Med deilig mix av grønnsaker på tallerken ca som på bildet (fine farger vetu) og pitabrød ble det en herlig kombinasjon for oss. Ville ha mer, men var mett...

    Summen av det hele: Nyydelig!

    Anbefales!

    SvarSlett
  2. Tusen takk for hyggelig kommentar!

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.