tirsdag 2. april 2013

Den beste salaten

Den mest fantastiske påsken i manns minne er over. Og paradoksalt nok kunne jeg ikke gå på ski, til tross for at dette kanskje har vært den første påsken på mange, mange år hvor jeg virkelig har lengtet etter en løpetur med ski på beina. Eller var det kanskje fordi jeg ikke kunne gå, at jeg så gjerne ville?


Ikke vet jeg. Det jeg imidlertid vet, er at det ble mer tid til matlaging, rydding i kjøkkenskap, avslapning på en terrasse badende i sol. Så jeg fikk da litt av den obligatoriske påskefargen i fjeset likevel.

På langfredag fikk vi gjester på hytta, og da ble det salat til lunsj. Et greit måltid når vi skulle ha lammestek senere på kvelden. Salaten var sterkt inspirert av den jeg pleier å få på kaféen her i byen. Når man lager salat er imidlertid alt lov, alltid. Så her er det fritt frem, ta vekk hva du vil og tilsett mer av hva du vil. Og kos deg til du skjems.

Dette trenger du
Utvalgt grønn salat, jeg digger posene med ferdigvasket blandet salat fra Rema1000 - den inneholder både røde og grønne blander (selvom jeg i prinsippet synes man skal vaske salaten sin selv uansett hvor kjedelig det er...)
Søte lange paprika
Vårløk
Små og ekstra søte tomater, som perletomater eller dulcitatomater
Cantaloupe melon
Tomatpesto, du kan lage den selv - en lettvint versjon eller en litt mer tungvint versjon - eller du kan kjøpe ferdig
Parmesan (som selvsagt kan skiftes ut med fetaost eller mozzarella, om man heller ønsker det)
God skinke, denne gangen var det Serranoskinke vi hadde tilgjengelig
Eventuelt pinjekjerner eller valnøtter (som er det jeg foretrekker på salat - er litt lei av pinjekjerner...)


Slik gjør du
Om du ikke er så lat som meg som kjøper ferdigvasket salat, må den vaskes og tørkes skikkelig. Det som gjelder her er en god salatslynge, det gjør jobben enklere.
Finn frem en fin serveringsbolle og legg et lag med salat i bunn. Ha noen klatter tomatpesto på salaten og tilsett øvrige ingredienser. Ikke bland for mye, da vil alle godsakene bare legge seg i bunnen. Tomatpestoen vil tilføre både fuktighet og ekstra smak, så jeg synes ikke det er nødvendig med ekstra dressing. Legg over sammenrullede skiver med skinke på toppen og skjær av osten med en potetskreller.

Server gjerne med et glass rosévin dersom salaten skal inntas på verandaen i sol. Hvis ikke, server med rosévin likevel.

1 kommentar:

  1. Både ser og høres veldig god ut. Salat er alltid like godt :)

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.