tirsdag 11. september 2012

Hamburg - matjes og sushi

Vi har tilbragt helgen i Hamburg, den nest største byen i Tyskland. Med sin beliggenhet ved elven Elbe, var Hamburg tidligere Europas største havn, men den er nå forbigått av Rotterdam.
Uansett størrelse var Hamburg et reisemål som er vel verdt å få med seg. Havnen er travel, byen er gjenreist etter krigen og den bugner av shoppingmuligheter og matopplevelser. En helgetur til Nord-Tysklands største by anbefales virkelig.

Kaffepause innimellom shopping og museer.
Måltidene er som vanlig en stor del av reisen vår. Både god hotellfrokost med frisk frukt, tysk birchermüsli, pølser, godt brød, eggerøre (som ofte er en god indikator på om frokosten er verdt å få med seg) og rause juiceglass, hyggelige lunsjplasser, egnede kaffesteder for en pust i bakken for slitne føtter, brune kneiper med tysk øl eller mer eller mindre fasjonable restauranter er med på å gi turen det innholdet vi er ute etter. Denne gangen reiste vi sammen med noen som hadde vært utallige ganger i Hamburg, som kunne gi oss gode råd om hvor vi skulle gå. Og jammen fant vi ikke gode steder på egenhånd også.

Ølpause innimellom all traskingen.
Diverse fra både by og havn. Og litt sushi. 
Matjes-flagg henger overalt i Hamburg. Her serveres matjes som hamburger, enkle sildefileter i hvite rundstykker med litt majones. Godt - og ikke minst mye sunnere enn hamburgere.

Matjes på alle gatehjørner! En glede å se for en ekte matjesentusiast.
Har du hørt om spagetti-is? Ikke jeg heller, før jeg traff mannen min, vel og merke. Spagetti-is er ikke is laget av spagetti - som bare høres ekkelt ut - det er is som er formet som spagetti. Morsomt for guttene mine, som gladelig spiste spagetti-is hver dag - ekstremt mettende for oss voksne. Hvem har egentlig lyst på en hel spagetti carbonara etter wienersnitzelen, liksom?

Carbonaraversjonen av spagetti-is.

4 kommentarer:

 1. Så flott at dere likte "hjembyen" min!!! Både kulturelt og kulinarisk har den masse å by på og jeg synes den urettmessig ofte kommer i skyggen av Berlin for norske turister. Hvilke restauranter besøkte dere?

  SvarSlett
 2. På lørdag spiste vi på Schauermann http://www.restaurant-schauermann.de/flash/flash.html - nydelig mat i fine omgivelser. Gode viner til maten var det også.

  Fredag spiste vi på en japansk liten restaurant i Eppendorf-distriktet som jeg ikke husker navnet på. Utrolig god sushi og flere japanere spiste der (ofte et godt tegn).

  Ellers hadde vi lunsj på Friesenkeller http://www.friesenkeller.de/
  God mat i det jeg tror er tradisjonsrike tyske omgivelser. :-)

  Og kaffe og et par lunsjer etter innfallsmetoden, den ene lunsjen på en koselig kafé i Eppendorf-distriktet.

  SvarSlett
 3. På Schauermann har vi også vært flere ganger. God mat og fantastisk utsikt, dersom man sitter ute. De har også en veldig bra bar for litt senere på kvelden.
  Heter den japanske restauranten kanskje Kitsune Izakaya? Der var vi i hvertfall en gang og var veldig godt fornøyde! :-)
  Spaghettiis var forresten noe av det jeg stusset mest på, da jeg flyttet til Tyskland - inntil jeg skjønte hva det var;-) si i fra neste gang dere tar en tur til Hamburg - har mange tips å komme med! :-)

  SvarSlett
 4. En by som jeg virkelig har lyst å besøke. Så var det denne matjes som du skriver om igjen, men som jeg har tilgode å smake. Er den å få kjøpt på fiskebutikk i Trondheim på denne tiden av året? Ønsker deg en riktig fin helg.

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.