Denne desserten laget jeg i påsken. Den er søt, fløyelsmyk og minst like god som sjokolademoussen jeg laget for et par måneder siden - også den tilberedt på hyttekjøkkenet. Det er som sagt noe magisk over mousse. Men det mest spennende med denne, var at jeg ikke visste helt hvordan den ville bli - hvit sjokolade oppfører seg ikke helt på samme måte som vanlig sjokolade.
Jeg synes den ble god, men ganske søt. Jeg har derfor kuttet litt på sukkermengden, så oppskriften under bør være passe søt. Erfaringen jeg ellers gjorde meg, er at denne ikke bør få et døgn i kjøleskapet før servering. Den mørke beholdt form, farge og konsistens, den hvite "ramlet" litt sammen ved oppbevaring. Men etter noen timer i kjøleskap, var den akkurat passe!
Dette trenger du
200 gram hvit sjokolade
4 eggeplommer
4 eggehviter
75 gram sukker
0,5 dl appelsinjuice
2 dl fløte
1-2 spiseskje finrevet appelsinskall
Slik gjør du
Finn frem ti
like glass. Smelt sjokoladen på svak varme i en kjele med litt av
fløten, ha i halvparten av sukkeret og rør godt. Tilsett appelsinjuicen litt og litt under kraftig omrøring så det ikke skiller seg. Ha også i det finrevede appelsinskallet. Settes til avkjøling. (Fløtetrikset er
istedet for vannbad - perfekt for oss som er litt late...eller praktisk
anlagte!) Pisk fløten til krem og sett bollen i kjøleskapet. Skill
plommen fra hviten og vær forsiktig slik at det ikke kommer spor av
eggeplomme i hviten. Skill ett og ett egg, slik at man lett kan fjerne
en hvite dersom det kommer rester av plomme i den. Da kan den nemlig
ikke piskes stiv. Pisk eggeplommene og resten av sukkeret til eggedosis.
Pisk deretter eggehvittene stive. Massen skal bli stiv og tykk, dette
kan gjerne ta noen minutter. Nå skal alt blandes sammen, og det er
meningen at sjokoladeblandingen ikke skal være varm. Ha den hvite sjokoladen
sammen med eggedosisen og kremen og vend sammen. Ha i marengsblandingen
og rør forsiktig sammen. Fordel moussen i glassene og sett kaldt minst
to timer. Pynt eventuelt med litt revet appelsinskall.
Dette er jeg sikker på smaker aldeles nydelig! God lørdagskveld ønskes deg.
SvarSlettLEKKERT :)
SvarSlettJeg har alltid synes at det virker litt for søtt med hvit sjokolade i mousse, men sammen med appelsin høres det kjempegodt ut! :-D
SvarSlettMmmm, gleder meg til å teste ut denne. Har testa flere oppskrifter på hvit sjokolademousse uten at jeg har vært helt fornøyd før
SvarSlett