onsdag 7. september 2011

Cheesy!

Vi fikk med oss rest av sommer for noen uker siden. En sliten fredag ble til en koselig kveld med venner til bords. Som vanlig veldig uplanlagt, og som vanlig nokså sammenrasket meny. (Men bare vent, jeg har også planer for noe helt spesielt!)

Jeg elsker ost. Blå, hvit, hard, bløt, fra kuer, sauer eller geiter. Dette måltidet ble tilfeldigvis en slags ostehyllest, med ost som gjennomgående element hele kvelden.Til forrett hadde vi, som vi ofte pleier å ha når det er uplanlagt, tomat og mozzarella upassende nok servert med musserende hvitt.

"Hovedretten" - eller kveldsmaten som egentlig stod på planen den kvelden - var pai med blåmuggost servert med druer. Hva vi drakk til husker jeg dessverre ikke.

Til dessert hadde jeg laget amerikansk ostekake med morellkompott. Servert med mer vin, espresso og grappa. (Skal definitit gjentas, smakte nydelig!)Innlegg endret 08.09.2011 etter at det av en elskverdig leser ble påpekt at blåbuggost hørtes litt rart ut.

4 kommentarer:

 1. Mmm ost!
  For en stund siden kom naboen på døra med hjemmlaget appelsinmarmelade. Den var krydret (kanel.. ingefær.. er ikke sikker)
  men sammen med blåmuggost var den fantastisk!
  Du som er så flink til å improvisere..
  -Og den ostekaka skal jeg definitivt prøve!

  SvarSlett
 2. Pai med blåbuggost er sikkert kjempegodt. Selv pleier jeg bruke grønn Bugg eller Sor-Bits. Hubba Bubba gir for mye tyggemotstand. Fin blogg, forresten!

  SvarSlett
 3. Hei!

  Linken til ostekaka går også til paien! Paien er sikkert utrolig ypperlig, men jeg er veldig spent på oppskriften på ostekaka også:) Kan du se på det?


  L

  SvarSlett
 4. Takk, L, nå er rett link på plass. :)

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.