tirsdag 16. august 2011

Focaccia med ovnsbakte tomater og mozzarella

Butikken bugner av tomater. Ikke bare ser de fristende ut, de er rimelige også. Perletomater koster kr. 10 pr. boks, det samme koster et brett med små, lekre smakstomater. I min iver etter å bruke av sesongens overskudd, havnet det masse tomater i handlekurven min forleden dag. Det fine med tomater er at man kan ovnsbake dem for bedre holdbarhet. Det er også et bra utgangspunkt for videre bruk. Jeg har tidligere skrevet om ovnsbaking av tomater, trykk HER om du vil lese om det.


Noen av tomatene jeg hamstret endte i ovnen. Og noen av de som havnet i ovnen, brukte jeg i et focacciabrød. I sommer har jeg ved flere anledninger lagt forskjellige smaksrike ting inni focacciaen istedet for oppå. Denne gangen hadde jeg både tørkede tomater, mozzarella og fersk timian inni brødet, mens jeg hadde litt rosmarin og maldonsalt på toppen.Dette trenger du
Focaccia, oppskrift finnes HER
Tomater
Mozzarella
Fersk timian eller andre urter
Fersk rosmarin
MaldonsaltSlik gjør du
Lag focaccia slik det står beskrevet i oppskriften. Når deigen ligger på stekeplaten, legges tomater, biter av mozzarella og fersk timian over halve deigen. Brett forsiktig resten av halvparten over den andre slik at deigen dekker fyllet. Bruk gjerne en slikkepott for å unngå søl på hendene fra oljen. Etterheves og stekes på samme måte som i oppskriften jeg linket til.

Det er ikke bare tomater som er på tilbud for tiden. Jeg har også fråtset i krydderurter, og noe av resultatet kommer her på [kjøkkentjeneste]. Følg med!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.