fredag 29. april 2011

Congratulations, William and Kate!


Hva passer vel bedre enn sandwicher med eggemajones og agurk, og scones med kremost og syltetøy til ettermiddagsteen idag? Eller kanskje til ettermiddagschampagnen?

Jeg har inntrykk av at hele verden har stått stille i formiddag, grunnet et visst kongelig bryllup. At denne begivenheten har fått såpass stor plass i nyhetsbildet understrekes nettopp av at CNN har sendt 400 reportere til Storbritannia for å dekke bryllupet. Til sammenligning sendte de 40 til Japan under jordskjelvkatastrofen der.


Nå har de uansett sagt "I will" til hverandre, men det er fremdeles ikke for sent å feire med engelske sandwicher, scones og champagne. Eventuelt en god kopp te. Her er min utgave av den tradisjonsrike engelske ettermiddagsmaten.

Til sandwichene

Dette trenger du
Firkantet loff
Smør
Majones, gjerne hjemmelaget
Hardkokte egg
Agurk i skiver
Fersk timianSlik gjør du
Loffen skjæres i skiver og smøres med smør. Legg et lag med tynne agurkskiver, en klatt med eggemajones, nykvernet pepper og litt fersk timian på en skive. Legg en skive over og del på tvers. Serveres straks etter tilberedning, slik at den hverken tørker ut eller blir soggy.Til sconesene

Dette trenger du
500 gram hvetemel
3 ts bakepulver
175 ml melk
1 ts vaniljeekstrakt
85 gram smør
3 spiseskjeer sukker
1/2 sitron

Slik gjør du
Bland mel, bakepulver og sukker i en bolle. Tilsett smør i terninger og smuldre det opp i melblandingen. Varm opp melken litt og tilsett deretter sitronsaft og vaniljeekstrakt. Melken vil da skille seg, men syren i sitronen vil gjøre at bakepulveret får ekstra effekt. Rør deretter sammen væsken og resten av deigen. Lag boller og sett på stekebrett. Stekes i ovn på 220 grader varmluft i omtrent 10 minutter.

Serveres med mascarponeost og jordbærsyltetøy.[kjøkkentjeneste] sender tårevåte gratulasjoner over Nordsjøen til det nygifte paret. Så får vi bare håpe at Kate er drømmedama og at William er en ålreit fyr. Og selvsagt at de lever happily ever after. Snufs.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.