Årets mest kommersklissete dag, Valentin-dagen, er endelig et tilbakelagt stadium, og jeg kan lage søtsaker igjen uten å bli beskyldt for å henge meg på importerte og unødvendige amerikanske tradisjoner. Jeg synes kombinasjonen kaffe og sjokolade er uslåelig og her får du litt fra begge verdener.
Og om dere ikke er særlig sukkersugne - hold dere fast - her kommer det en skikkelig dose.
Oppskriften er til 12 cupcakes.
Dette trenger du
2 egg
2 dl sukker
100 gram smør
2 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker eller 1 spiseskje vaniljeekstrakt
3-4 spiseskjeer mørk bakekakao
Glasur:
100 gram smør
100 gram Philadelphia kremost naturell
1 spiseskje mørk kakao
1,5 spiseskje sterk espresso
1 ts vaniljesukker
ca 200 gram melis, eller litt mer til passende konsistens
Slik gjør du
Sett ovnen på 175 grader varmluft og plasser papirmuffinsformer i en stiv muffinsform. Om du ikke har form går det også greit uten, men det er lettere å få til fine muffins med riktig figur med stiv form. Min er en rimelig utgave fra Ikea som fungerer ypperlig. Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smør på svak varme og rør dette forsiktig inn i eggedosisen. Sikt mel, vaniljesukker og kakao og rør det inn i deigen. Fordel deigen i formene, ca 2/3 fulle. Stek muffinsene midt i ovnen i 10-13 minutter. Følg med på dem, de skal være litt fuktige, men ikke helt rennende inni. Avkjøles på rist.
Glasuren lages ved å piske smør og Philadelphiaost, tilsette melis, vaniljesukker, kakao og kaffe og piske videre til det er helt glatt og fint. Jeg bruker ballongvisp på kjøkkenmaskinen på full fart. Kremen sprøytes på cupcakesene med en sprøytepose. Jeg har børstet støv av et kakepyntesett jeg kjøpte for omtrent hundre år siden. Til min store overraskelse ser jeg at det er det som er i bruk rundt omkring, nemlig pose og tipp fra Wilton. Og har du sprøytepose med stjernetipp er det mye enklere å lage fin glasur enn det ser ut som. Null innsats og fint resultat. Piece of cake, faktisk.
(Og om du lurer på hva det hvite på toppen av cupcakesene er, så kan jeg røpe at det er minimarengs. Kommer i en blogg nær deg om ikke lenge.)
Nam! De ser nydelige ut :)
SvarSlettJeg sier bare: Nam!
SvarSlettLaget valnøttkjeksen din med kaffi krem. Den slo nok ikke 100% ann i hjemmet, men alle likte kremen.... Tenkte det samme som deg - denne kan nok brukes en bedre plass :-)
SvarSlettMuffinsene dine så kjempe søte ut. Eg kommer til å herme :-)
ååå namnam!
SvarSlettmå prøve!
Disse så snadder ut... Kaffe og sjokolade er som du sier, en uslåelig kombinasjon.
SvarSlettBrowniemuffins... mmmm... bare ordet gir meg vann i munnen! Og etterfulgt av bildene av nevnte lekkerbiskner så tror jeg definitivt at jeg må prøve meg på disse her. Til lørdag! Eller kanskje før...
SvarSlettoi, oi, oi skal si du slår deg løs på cupcakes fronten!! Ser kjempegode ut!!
SvarSlettDeilig! Veldig fint pyntet :)
SvarSlettBakt, smakt og blogget... Kjempegode var de!
SvarSlettDe så nydelige ut, espresso setter virkelig fart på sjokoladen. Synes kaffe gir en annerledes og meget god sjokoladeopplevelse ;) Kjempefine!
SvarSlettLook delicious. I will cook in the weekend . Hello cupcakes, bye healthy diet http://kitchenvoyage.blogspot.com/
SvarSlettMmm... de var akkurat så gode som de så ut til å være! Mine er nå snart ferdig fortært, men rakk å blogge om de før de siste forsvant ;o)
SvarSlettMmm... de var akkurat så gode som de så ut til å være! Mine er nå snart ferdig fortært, men rakk å blogge om de før de siste forsvant ;o)
SvarSlettÅåå, takk for tips. Jeg prøvde meg på cupcake i dag.
SvarSlettSkal teste ut denne oppskriften også:)
Laget cupcakes her om dagen og var på let etter en god krem.
SvarSlettKom over denne, og prøvde den!
Kjempegod!
Så takk for en flott oppskrift! Bruker den nok igjen:)
Ha en fin dag!
Bruker du ikke bakepulver eller noe slikt i denne oppskriften?
SvarSlettIkke noe bakepulver i denne oppskriften, nei. :) De blir ganske komptakte - slik som brownies blir.
SvarSlettOk, jeg hadde litt hehe...
SvarSlettMen skikkelig gode ble de, akkurat slike som jeg liker.. *godmatræv*
Namnamnam ! Har prøvd å lage dem ! Fantastisk godt!
SvarSlett:D
Har laget dem mange ganger, og de blir alltid perfekt!! :)
SvarSlett