torsdag 25. november 2010

Tomatsalsa

Her kommer andre innlegg i serien "Hjemmelaget taco-tilbehør" denne uka. I går blogget jeg om guacamole, i dag er det tomatsalsa som står på planen. Jeg håper dette kan inspirere til at flere tester ut hjemmelaget tilbehør til fredagstacoen.


Tomater er hovedingrediensen i tomatsalsa, naturlig nok. Det er mange grunner til å spise mer tomater i hverdagen. I tillegg til at tomat smaker godt, er den kalorifattig og rik på A- og C-vitaminer, samt mineraler. Tomater inneholder også store mengder lykopene, som er et kraftig aktioksidant. (Kilde: Frukt.no)


Dette trenger du
5-6 gode tomater, for eksempel klasetomater
1 middels stor sjalottløk
1 rød frisk chili - eller etter smak
Saften av omtrent en lime
En neve hakket koriander
Salt og pepper

Slik gjør du
Rens løk, chili, koriander og kjør det i foodprocessoren. Tilsett en del av limesaften. Vask og rens tomatene. Fjern kjerne og frø og kjør de sammen med resten av blandingen. Smak til med eventuelt mer limesaft og salt og pepper tilslutt. Dersom du ikke har foodprocessor er det viktig at alt finhakkes mest mulig. Du kan også bruke rivjern. Smakene får satt seg etter en stund, så det gjør ingenting om dette overnatter i kjøleskapet.


Jeg har også tidligere skrevet et innlegg om hjemmelaget tacokrydder. Trykk HER for å komme direkte til dette innlegget for mer inspirasjon til lettvint hjemmelaget taco.

God tacodag!

5 kommentarer:

 1. hei og gratulerer med kjempefin matblogg!!
  her skal jeg lese mye, ja
  og samle inspirasjon.
  vi blogges

  Hilsen Åpent hus

  SvarSlett
 2. Hei, Magne fra VG Nett her. Nå har jeg lagt oppskriften din inn på Lesernes VG tex-mex helgespesial. God helg!

  SvarSlett
 3. Her er en 'autentisk' mexicansk oppskript. Den er tidkrevende, men med hjemmelagde tacoskjell og/eller tortillas (som selvfølgelig er lagd av mais):

  http://skaperen.wordpress.com/slutt-a-klag-lag-din-egen-taco/

  SvarSlett
 4. anbefaler å legge til hvitløk sammen med chili,

  SvarSlett
 5. Anbefaler i tillegg til hvitløken å tilsette revet ingefær for en ekstra piff!

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.