fredag 3. september 2010

Rødvinskokte pærer

Dette er ikke dessertpærer, men tilbehør til for eksempel vilt eller annet kjøtt.

Dette trenger du
3-4 pærer skrelt og delt i to
1-2 spiseskjeer demerarasukker
5-6 pepperkorn
2-3 stjerneanis hel
ca 5 dl rødvin

Slik gjør du
Skrell og rens pærene, del de i to og legg dem i en liten gryte. Ha på rødvinen, sukker, pepper og stjerneanis. La det koke minst en halv time. Pærene skal være godt gjennomtrukne men ikke helt bløte, og koketiden vil avhenge litt av hvor faste pærene er. Ta pærene ut av laken og la den koke inn. Legg pærene tilbake i sirupen.

Serveres som tilbehør til viltkjøtt.

Vi hadde dette til ryper sammen med smørstekte sukkererter og ovnsbakte poteter. Anbefales på det varmeste - den søtlige og litt kraftige smaken passet utmerket til rypesmaken, synes jeg.

1 kommentar:

  1. Mmmmm!
    Høres godt ut, så nå gleder jeg meg til pærene modner :)

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.