tirsdag 27. juli 2010

Hjemmelagde knekkebrød

Svigermoren min har vært på besøk. Hun har laget en stor porsjon knekkebrød til oss.

Dette trenger du
2 dl sammalt grov rug
2 dl solsikkebfrø
2 dl små havregryn
2 dl havrekli
2 dl kruskakli
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
2 ts salt
7 dl kaldt vann

Slik gjør du
Deigen skal svelle minst en halv time. Deretter skal den fordeles i tynt lag på tre bakeplater med bakepapir.
Stekes i 30-40 min i ca 160-180 grader varmluft. Etter 10 minutter steketid, lager man spor i deigen med pizzakniv så de blir lettere å brekke i fine knekkebrødbiter når de er ferdigstekt.
Tørkes tilslutt én time på 100 grader med døren på gløtt.

Dette har vært frokost noen dager; vidunderlige knekkebrød med Kviteseidsmør og geitost fra Tinn i Telemark. Med hjemmelaget eplesaft til. Knekkebrød skal definitivt bakes når vi er tilbake i hverdagsrutinenene.

Vi lager eplesaften selv. Det er knyttet en del spenning til årets eplesesong. Trærne våre er gamle og det virker som vi får epler annethvert år. I fjor måtte vi ty til snille naboer, så i år håper vi på storhøst. De siste årene har vi uansett eplehøstkvalitet laget eplesaft med presseutstyr fra Dansk Hjemmeproduktion. Høyst sannsynlig kommer det innlegg om dette etterhvert. Enten det blir epler fra egen hage eller epler fra snille naboer.

4 kommentarer:

 1. Så herlig! Jeg har aldri prøvd å lage knekkebrød, men det skal jeg sannelig gjøre nå. Spesielt i og med at jeg er så sær at jeg ikke er særlig glad i grovbrød; loff og annet hvitt brød rangerer milevidt høyere i min verden. Grove knekkebrød liker jeg imidlertid veldig godt. Der er det nesten sånn at dess grovere dess bedre. Tror jeg skal forsøke allerede i morgen.

  SvarSlett
 2. Disse skal prøves!! Ser knallgodt ut:-) Veldig fine blogger du har forresten:-))

  SvarSlett
 3. Mmm! Hjemmelagde knekkebrød er godt:) Prøvde oppskriften din og knekkebrødene ble sprøe og fine, men syns de ble litt for salte med 2 ts salt...

  Har ellers vært veldig heldig med de andre oppskriften jeg har prøvd fra denne bloggen, bla den hjemmelagde vaniljesausen :P kan ikke få nok!!

  SvarSlett
 4. Takk for tilbakemelding! Det er veldig fint å få tilbakemelding på oppskrifter, om ikke ting blir bra osv. Bare da kan jeg forbedre meg. :) Hyggelig å høre at det også er bra oppskrifter. :)

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.