tirsdag 2. februar 2016

Økologiske eltefrie rundstykker med linfrø

                                                                                                                 /sponset innlegg/

Jeg blir liksom aldri lei den eltefrie deigen. Den er rask å lage, resultatet smaker utrolig bra, så hvorfor egentlig ikke bare bli hekta med en gang? Jeg varierer med ulike meltyper, ulike frø på toppen, jeg lager av og til brød, av og til rundstykker. Sånn at ikke folka mine skal gå lei - men det tror jeg ærlig talt de ikke gjør selvom jeg lager det samme hver gang. For dette er såå godt! Her er en økologisk utgave, med varer fra Helios.  Og det er bare å holde ut - jeg kommer nok til å fortsette å poste ulike versjoner av denne deigen!


Oppskriften rekker til 8 rundstykker.

Dette trenger du
500 gram økologisk hvetemel
1/4 ts tørrgjær
1 1/2 ts salt
4 dl vann
Økologiske linfrø
Litt hvetemel til utbaking


Slik gjør du 
Bland det tørre godt sammen i en bolle og hell over væsken. Bland raskt og sett det til heving på lunt sted i 12-20 timer. Bruk en bolle med lokk eller dekk til med plastfolie. Finn frem en bakeplate og dekk med bakepapir. Dryss litt hvetemel over deigen og bruk en saks til å klippe av passende emner. Legg disse med litt avstand mellom på bakeplaten. De trenger ikke formes ytterligere eller se fine ut, i ovnen får de rustikt og flott utseende. Pensle runstykkene med litt vann og dryss over linfrø. Sett brettet inn i kald ovn og sett ovnen på 200-220 grader. Følg med, etter 15-20 minutter bør de snart være ferdige. Dette avhenger selvsagt av hvor rask ovn man har, så følg nøye med. Rundstykkene skal være gylne i fargen. Avkjøles på rist og nytes i fersk tilstand.

God frokost!

Dette innlegget er skrevet som ledd i et oppdrag for Helios. 

2 kommentarer:

  1. Prøver å unngå å bruke hvetemel. Vet du om denne oppskriften funker like bra med spelt/emmer/rug?

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg har ikke erfaring med å bruke kun spelt, men har god erfaring med blandinger. Søk på gjærbakst, så dukker det opp oppskrifter med annet type mel enn hvetemel. Emmer har jeg dessverre aldri prøvd. Jeg ville imidlertid bare forsøkt meg frem om jeg var deg, det eneste som kan gå galt er at deigen ikke blir så vellykket. :-)

      Slett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.