onsdag 27. januar 2016

Asiatiske kålruletter med nudler

Dette er en ny vri på den tradisjonelle retten kålruletter. Jeg har spicet opp kjøttfarsen litt, samt at tilbehøret er asiatiskinspirert. Kålruletter er kanskje ikke det raskeste man kan lage til middag, men det er fryktelig gøy! Godt er det også!Dette trenger du
400 gram svinekjøttdeig
1 ts salt
1/2 finhakket løk
1 hvitløksfedd
1/2-1 rød chili
Nykvernet pepper
1 spiseskje finrevet ingefær
1 1/2 spiseskje potetmel
1 1/2 dl kald melk
12 kålblader
Ca 3 dl kraft eller buljong

Nudler
Ketjap manis eller soya saus
Vårløk
Lang paprika
Rød løk
Ristede peanøtter
Koriander


Slik gjør du
Løsne kålbladene og kok dem i vann i 5-10 minutter. Legg de rett over i iskaldt vann og la de renne godt av seg på et kjøkkenhåndkle. Skjær løk, hvitløk og chili i litt store biter og kjør det smått i en foodprosessor. Ha i kjøttet og salt og kjør det godt sammen. Tilsett pepper, finrevet ingefær, potetmel og kjør videre. Spe på med melk mens foodprosessoren kjører videre. Legg litt farse på hvert kålblad og rull sammen. Legg de tett sammen i en ildfast form, eller knyt de sammen for at de skal holde på formen. Hell over buljongen, legg aluminiumsfolie over formen og sett inn i formvarmet ovn til 200 grader. La de stå til de er ferdige, ca 20 minutter.

Kok nudler etter anvisning på pakken. Hell av vannet og fres det raskt i panne sammen med litt ketjap manis eller soya saus, strimlet løk, paprika og vårløk. Anrett nudler og kålruletter på en tallerken og dryss over frisk koriander og peanøtter tilslutt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.