onsdag 16. desember 2015

Kjøleskapsgrøt med hjemmelaget eplesyltetøy

En av mine relativt nye matrutiner er at det alltid står kjøleskapsgrøt klart til bruk i kjøleskapet. Her spises det slik grøt både til frokost, etter skolen og til kvelds. Den desidert mest populære er den med havregryn og vaniljeyoghurt, og denne er en slags videreføring av den. Jeg mener jeg har funnet den perfekte blandingen av vått og tørt, og denne gangen har jeg byttet ut litt av havregrynene med chiafrø. Så heretter kan jeg bare regne meg frem til hvor mye havregryn jeg skal bruke, og hvor mye chiafrø jeg skal ta for at ikke grøten skal bli for fast. 


Dette trenger du
3 dl vaniljeyoghurt
3 dl vann
3 dl hjemmelaget eplesyltetøy eller epler i biter
2 dl havregryn, store
1 1/3 spiseskje chiafrø
Granateplekjerner eller annen frisk frukt eller bær til topping

Slik gjør du
Lag eplesyltetøyet etter oppskriften. La det gjerne være en del faste kjerner igjen, slik at det blir litt å tygge på. Bland sammen alle ingrediensene og ha det over på et glass eller en boks med lokk. Sett det i kjøleskapet over natten. Sjekk om grøten må tynnes litt ut før servering og bland inn flere bær eller legg bær på toppen. Server med kokosflak og skivede mandler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.