onsdag 18. november 2015

Sjokoladelangpannekake i to lag

Dette er kaken for deg som elsker sjokolade! Her er sjokolade over, under og midt i mellom. Samt et svimlende godt lag med sjokoladeglasur på toppen. Jeg har pyntet med hakket hvit sjokolade og pistasjenøtter, så utseende også ble så rustikt som jeg liker. Kaken er rask å lage, så dette er også et godt alternativ dersom du skal lage noe i en fei. 


Dette trenger du
4 egg
4 dl sukker
200 gram smør
60 gram kakao
250 gram mel
1,5 ts bakepulver

Glasur:
150 gram smør
600 gram melis
2 ts vaniljesukker
2 ss kakaopulver
1 dl espresso

Til montering og pynt:
Glasur
Hvit sjokolade
Pistasjnøtter

Slik gjør du
Pisk eggedosis av egg og sukker og sett smør til smelting. Rør kakaopulver inn i det smeltede smøret og bland forsiktig inn i eggedosisen. Sikt over mel og bakepulver og vend inn i deigen. Stekes i langpanne på 180 grader i 15-20 minutter. Avkjøl før montering og pynting.

Lag glasur ved å røre alle ingrediensene sammen med smeltet smør. La den avkjøle i romtemperatur. 

Kaken deles i to. Smør et tykt lag med halvdelen av glasuren på den ene delen og legg den andre oppå. Smør utover resten av glasuren på toppen og pynt med hakket hvit sjokolade og pistasjnøtter. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.