onsdag 11. november 2015

Lettvint gryte med elgkjøttdeig og Snøfrisk

                                                                                                                     /sponset innlegg/

Det er mange som har elgkjøttdeig som de ikke vet hva de skal bruke til. Når man går lei av å lage elgtaco eller ha elg i bolognesen, kan man lage denne enkle gryten med deilig viltsmak og Snøfrisk - nesten som en viltgryte, bare mye raskere å lage.  Om du synes den høres spennende ut, men ikke har elgkjøtt, så går det helt fint å bare bruke vanlig kjøttdeig eller karbonadedeig. Det blir uansett en gryte med masse smak som man tryller frem på noen minutter.


Dette trenger du
1 løk
800 gram kjøttdeig av elg
Nøytral olje til steking
2 ss fersk hakket timian
Ca 1/2 liter vann
2 ss tomatpuré
2 ss dijonsennep
2 ss worcestersaus
1 ss fiskesaus (ikke nødvendig, men trenger muligens mer salt om det kuttes ut)
1/2 sellerirot, gjerne økologisk de er absolutt best på smak
1 pastinakk ca 15 cm
1 boks Snøfrisk
Salt og pepper etter smak
Eventuelt sukkerkulør dersom man ønsker en mørkere farge på gryten

Slik gjør du
Rens og hakk løk og ha i en gryte eller stor panne. Fres til den er gyllen og legg tilside. Stek kjøttdeigen på forholdsvis sterk varme slik at den får fin stekeskorpe og ikke blir kokt. Ha løken tilbake i gryten og tilsett hakket timian, vann, tomatpuré, sennep, worcestersaus og fiskesaus og la det koke opp. Rens og skjær sellerirot og pastinakk i staver eller biter og ha det i gryten. La alt syde til grønnsakene er forholdsvis myke. Smak til med salt og pepper. 

Server med hakket bladpersille, ris, og gjerne litt syltede rødbeter ved siden av. 

Dette innlegget er skrevet som ledd i et samarbeid med Snøfrisk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.