tirsdag 22. september 2015

Kantarell- og bacontopping til suppe eller salat

Det er ingen hemmelighet at jeg elsker supper til middag. Spesielt purésupper er enkle og raske å lage, samt at det er en fin måte å bruke opp restegrønnsaker på. Mange synes ikke suppe er nok "middag", og da gjelder det å finne måter å gjøre det mer mettende på. Om man har hjemmebakt brød, er dette selvsagt kjærkomment følge, men det finnes også råd dersom man har lyst på proteiner og mer smak. Dette kan brukes både som topping på salat eller suppe, og har man bare lyst på litt godt en kveld, er det kjempegodt på en fersk brødskive - eller man kan bruke det som pizzafyll. 


Dette trenger du
Kantareller
1 pk. bacon
Fersk timian
Pepper og eventuelt salt

Slik gjør du
Du trenger selvsagt ikke plukke soppen selv, men om du har selvplukkede utgaver av dette gullet, så er det ekstra gøy å bruke det til noe hvor det gjør litt av seg. Rens kantarellene. Skjær baconet i biter og stek i en panne. Tilsett ettehvert soppen, slik at den også steker i fettet fra baconet. Ha i hakkede urter mot slutten av steketiden, og smak til med nykvernet pepper og eventuelt salt.

Server på toppen av suppe, salat, "skjeva" eller pizza, eventuelt sammen med nykokt pasta. Er også godt sammen med speilegg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.