søndag 10. mai 2015

Sitronmuffins med valmuefrø

Dette er en superenkel oppskrift på muffins som er raske å lage. God smak av sitron, og fine valmuefrø både i deigen og på toppen.


Oppskriften rekker til 12 små muffins.


Dette trenger du
2 egg
100 gram sukker
Saft og finrevet skall av en middels stor sitron, gjerne økologisk
1,5 dl crème fraîche
4 spiseskjeer nøytral matolje, for eksempel solsikkeolje eller rapsolje
1 spiseskje blå valmuefrø
200 gram hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Topping:
75 gram kremost, gjerne Snøfrisk
75 gram smør
ca 300 gram melis
1-2 spiseskjeer saft av sitronSlik gjør du
Visp egg og sukker til en luftig eggedosis. Tilsett revet skall og saften av en godt vasket sitron, crème fraîche, valmuefrø og olje. Vend forsiktig inn siktet hvetemel, vaniljesukker og bakepulver. Legg gjerne papirmuffinsformer i en fast form. Fordel røren i muffinsformene. Bruk en isskje eller en spiseskje og fyll formen ca 2/3 full. Stek i midten av ovnen på 175 grader varmluft til de ser ferdige ut, omtrent 15 (+/-) minutter. Prøv dere frem med en skarp kniv eller en kakepinne i midten av en muffin for å se om den er ferdig før den tas ut av ovnen. Ta papirformene ut av den stive formen og avkjøl på rist. Lag glasur ved å vispe sammen kremost og smør, gjerne med en kjøkkenmaskin. Tilsett sitronsaften og melis. Vispes til den blir fin og luftig, gjerne 2-3 minutter. Pynt muffinsene når de er helt avkjølt, ellers vil glasuren smelte. Jeg smurte bare glasuren utover muffinsene med en kniv. Pynt med valmuefrø.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.