søndag 27. januar 2013

Hønene på Planen

Det er lenge siden jeg har skrevet om hønene mine.


Hønelivet går sin gang i hagen vår. For tiden er det fem stykker, to sorte, én grå og to gyldne. Den eldste, Julia, har vært hos oss siden vi fikk høner første gang for flere år siden. Hun har levd seg gjennom dager i det første hønsehuset vi hadde, kjøpt på tilbud på FK-butikken, fått huset oppgradert av en vaskekte interiørarkitekt, kjent varmelampens milde hånd den første vinteren, fått Det Stive Blikket flere ganger, og til og med fått lov til å leve det ut noen utvalgte ganger, mistet sin surrogatsønn for øksa, blitt utnevnt til Sjefshøne og Yndlingshøne av hanen vi fikk i hus for en stund siden - som fikk navnet Kjell.

I bunn og grunn fått leve et skikkelig godt hønseliv, med andre ord. Hun sparker fremdeles livlig på plenen hver dag, er litt falmet i kammen, men legger sine daglige egg med bestemt mine. Ingen grunn til å ta henne ut av produktive rekker ennå, med andre ord.


Og jammen legger de ikke egg. Selvom det er vinter og høner egentlig ikke legger egg på denne tiden. Men når de har varmelampe og ellers trives godt, kommer det egg jevnlig.  

Mer om hønelivet HER, om noen interesserer seg for intetsigende hønsekakling.


Her er undertegnede med en av de gyldne hønene, bildet er tatt av fotograf Hugo Lütcherath. Som du forøvrig også kan finne på Facebook om du er interessert i kule og annerledes bilder.

God søndag til dere! Jeg lager knekkebrød, som kommer på bloggen om litt. Forsåvidt samme oppskrift som sist, men med en liten vri.

1 kommentar:

  1. Å det er så fint å lese om hønene. Takk for at du er så snill mot dem. Gøril

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.