mandag 17. desember 2012

Kokosmakroner

Det er noe med kokosmakroner som får meg til å tenke på barndommen. Farmor hadde alltid kokosmakroner på repertoaret. De var seige og søte – akkurat slik kokosmakroner skal være. Dette er ikke hennes oppskrift, den har jeg dessverre ikke. Disse makronene er imidlertid et godt alternativ, de er både seige og søte. I tillegg lages de raskt, noe som definitivt ikke er dumt nå som det nærmer seg jul.

Oppskriften rekker til ca 50 kokosmakroner.


Dette trenger du
5 eggehviter
200 gram melis
1 ts vaniljesukker
300 gram kokosmasse

Slik gjør du
Pisk eggehvitene til en luftig masse. Tilsett melis og vaniljesukker litt og litt, og pisk til det er helt stiv marengs. Rør inn kokosmassen. Sett topper av deig med en spiseskje på en bakeplate eller bruk en sprøytepose med stjernetipp, jeg brukte Decomax. Stekes i ovn på 180 grader i ca 12-14 minutter. De kan gjerne være litt seige inni. Avkjøles på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.