tirsdag 18. desember 2012

Julekonfekt del II - Appelsintrøfler med knust kjeks

I innlegget "Julekonfekt del I" var det oppskrift på mokkatrøfler med pistasjnøtter. Dette er en variasjon over samme tema - julekonfekt med appelsintrøfler rullet i knust kjeks.

Det er liksom ikke grenser for hvor mye man kan variere denne basisoppskriften. Imidlertid har jeg fått tilbakemeldinger på at sjokoladeblandingen tilsatt baileys ikke fungerte så bra - der ble røren for løs. Om det er andre med lignende erfaringer, tar jeg gjerne imot.

Her er oppskrift på julekonfekt, enkelt rørt sammen. Om du har lyst på variasjon, kan blandingen deles i tre like deler, man kan tilsette ulike smakstilsetninger og varier med pynten for å spare tid. Én blanding, tre typer konfekt. Dette er imidlertid oppskrift på sjokoladetrøfler med mild smak av kaffe og pistasjnøtter. Flere tips kommer senere.


Oppskriften rekker til ca 60 små kuler.

Dette trenger du
200 gram 70% sjokolade
2 dl fløte
2 spiseskjeer delfiafett
2-3-4 spiseskjeer melis
1 vaniljestang
Appelsinskall og saft fra 1/2 appelin
1 ts kanel
Noen digestivekjeks, knuste

Tips! Erstatt noe av 70 % sjokoladen med en lysere variant for en mildere og mer barnevennlig konfekt.


Slik gjør du
Varm opp fløten på svak varme i en gryte. Grovhakk sjokoladen og ha den oppi den varme fløten sammen med delfiafettet. Ta gryten av varmen og rør sammen. Det er viktig at blandingen ikke utsettes for sterk varme, da kan den skille seg. Om det likevel skjer, må blandingen røres sammen mens den står til avkjøling. Skrap ut frøene fra vaniljestangen og ha det i sjokoladeblandingen sammen med melis. Ha i smakstilsetningen tilslutt og rør godt. Når blandingen er helt sammenrørt has den over i en ren bolle og settes kaldt i omtrent et døgn. Dersom man ikke har så god tid, kan den eventuelt settes litt i fryseren før rulling. Gjør klart knuste kjeks på et bakeunderlag eller bakepapir. Form små kuler med en teskje og rull raskt sammen i den knuste kjeksen. Legges på tallerken og settes tilslutt inn i kjøleskapet for siste avkjøling før servering.

Og de andre smakene? Følg med, enda en kommer! Og HER er oppskriften på mokkatrøfler med pistasjnøtter som allerede er lagt ut. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.