torsdag 14. juni 2012

Sitron- og appelsinsjerbet

Det er sommer - hvertfall i kalenderen. Selvom vi har hatt enkelte nydelige dager, har den store sommervarmen latt vente på seg. Det er omtrent like varmt nå som det er på en god dag i mars. Det hindrer meg uansett ikke i å lage eller drømme om god is. Her er en reprisevariant som smakte så godt at den fortjener litt ekstra oppmerksomhet.

I boken Jamies Italia leste jeg for første gang om noe som kalles sjerbet. Det er ikke den tradisjonelle sorbeten og heller ikke is laget på egge- og melkebasert smete. Det er en slags sorbetliknende is tilsatt litt fløte - i en eller annen form.


Dette trenger du
3,5 dl nypresset appelsin og sitron, omtrent halvparten av hver eller sammensetning etter smak og tilgjengelighet
3,5 dl vann
Finrevet skall av en sitron, helst økologisk
250 gram sukker, eller etter smak
2 rause spiseskjeer mascarponeost

Slik gjør du
Sukkermengden må tilpasses syrligheten på appelsinene og sitronene. 250 gram er ikke noe ekstakt mål, men det var perfekt den siste gangen jeg laget denne desserten. Det er derfor en idé å ikke tilsette alt med en gang, men smake seg litt frem først.

Ha nypresset saft av sitroner og appelsiner sammen med vann i en gryte. Tilsett finrevet sitronskall og sukker og varm opp. Rør inn mascarponeosten, visp det godt sammen. Avkjøles og has i kjøleskap slik at den er skikkelig kald før den has i iskremmaskinen. Om man ikke har iskremmaskin, kan den settes i fryseren. Rør godt hver halve time slik at ikke isen krystalliserer seg.


1 kommentar:

  1. Hei Ina! Lurer på hva slags ismaskin du har? Eller om du har noen anbefalinger? Ellers takk for en super blogg, som absolutt er blant mine favoritter! hilsen Hilde

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.