tirsdag 27. mars 2012

Fylte tomater

Fylte tomater kan serveres som tilbehør til en hovedrett, som en liten forrett eller rett og slett når man vil ha litt kos om kvelden. Jeg har fylt tomatene med fetaost og litt annet snacks denne gangen, men her er det egentlig fritt frem. Dette passer også veldig godt til grillmat - både fisk og kjøtt.



I fyllet bruker jeg fetaost, og 200 gram ost er nok til å fylle 4 forholdsvis store bifftomater.

Dette trenger du
3-4 bifftomater
200 gram fetaost
En god neve sorte oliven
En neve pinjekjerner
1 fedd hvitløk
Frisk persille
Nykvernet pepper

Slik gjør du
Skjær av toppen av tomatene og skrap ut innholdet. Rist pinjekjernene i en middels varm panne til de er lysebrune.
Bland fetaost, hakkede oliven og pinjekjerner i en bolle. Tilsett finrevet hvitløk, hakket persille og chili og rør godt sammen. Smak til med pepper. Legg osteblandingen over i tomatene, legg dem i en smurt ildfast form og legg på tomattoppen. Stekes i ovnen på 180 grader i minst 30 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.