tirsdag 31. januar 2012

Potet- og purresuppe, eller vichyssoise som det heter på fransk

Denne suppen er genial dersom man har rester av potetmos. Den er egentlig genial uten at man har rester av potetmos også, ved nærmere ettertanke. Og grunnen til det, er at den både er lettvint og god. Det vil si passende en dag man har det travelt, MEN likevel har lyst på skikkelig middag - om man da synes suppe er "skikkelig middag". Denne suppen er også god som forrett, og kan dessuten varieres med stekt bacon eller spekeskinke på toppen.


Jeg laget imidlertid potet- og purresuppe uten bacon denne gangen.

Dette trenger du
Ca 600 gram potetmos eller 500 gram mandelpoteter
2 middels store purre
1 gul løk
3 fedd hvitløk
Olje eller smør til steking
1 liter kylling- eller grønnsakskraft eller -buljong
Sennep, gjerne Dijonsennep
Fersk timian
2-3 dl fløte
Chilisalt eller litt chilipulver

Slik gjør du
Rens og hakk løk, purre og hvitløk og fres det gyllent og mykt i litt olje eller smør i en stor gryte. Dersom du lager suppe på potetmosrester, ha dette i gryten og rør sammen. Om du lager med poteter må disse skrelles og skjæres i biter først. Bland alt sammen og tilsett kraften og hakket fersk timian. Som vanlig gjelder regelen om at hjemmelaget kraft smaker aller best, men bruk gjerne buljong dersom du ikke har den hjemmelagede for hånden. Varm opp og kok suppen til potetene er myke. Alt kjøres deretter glatt med en stavmikser. Tilsett fløte, varm opp og server med et lett dryss chilisalt (eventuelt stekt bacon) og noen ringer purre.

Dersom du vil koke kraft, kan du lese mer om dette HER.Tips: Denne suppen kan gjerne serveres med hjemmelaget grissini.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.