torsdag 4. november 2010

Hjemmelaget ketchup

Ketchup er en av de tingene jeg ofte har tenkt at jeg har lyst til å prøve å lage en hjemmelaget versjon av. En plan som jeg dessverre ventet altfor lenge med å realisere.

I går arrangerte jeg bespisning for 20 mennesker, og i anledning British sausage week serverte jeg pølser med hjemmebakte pølsebrød og løkkompott. Dessuten hjemmelaget ketchup.



Det var enkelt og veldig mye bedre enn sitt industrielle alternativ, så heretter finner jeg ingen grunn til å kjøpe ketchup i butikken.


Dette trenger du
1 boks hermetiske tomater
2 spiseskjeer tomatpuré
1/2 løk eller en middels stor sjalottløk
1 fedd hvitløks
4 spiseskjeer brunt sukker
4 spiseskjeer rødvinseddik
Salt og pepper
I tillegg brukte jeg 2 spiseskjeer av hjemmelaget tomatpesto.

Slik gjør du
Hakk løk og hvitløk i forholdsvis små biter. Ha alle ingrediensene i en blender eller en foodprocessor og kjør det glatt. Ha alt over i en gryte og la det småkoke i en time. Avkjøl.

4 kommentarer:

  1. Det var jo veldig enkelt og greit!
    Bye, bye Heinz hello hjemmelaget ketchup! :))

    SvarSlett
  2. Så flott oppskrift, skal prøves ut:)

    SvarSlett
  3. Tusen takk for denne!! Gleder meg til å prøve :-)

    SvarSlett
  4. Damn you, Heinz! Nå skal det lages hjemmelagd ketchup!

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.