søndag 3. oktober 2010

Lun rødbetsalat

Dette var forretten vår i går. Lun rødbetsalat med chèvre og aprikoser. God smak og fine farger. Jeg ble rett og slett inspirert av oppskriftsheftet til Mega, men som vanlig endret jeg på noe.

Dette trenger du
Rødbeter
Aprikoser
Perletomater
Hjertesalat
Chèvre
Frisk timian
Valnøtter

Olivenolje
Rødvinseddik
Rød løk
Nykvernet pepper
Honning

Slik gjør du
Kok rødbetene med skallet på. Skjær aprikosene i båter, del perletomatene i to, og hakk hjertesalaten i strimler. Chèvren skal skjæres i skiver og valnøttene skal knuses lett.

Finhakk løken og bland med olje, eddik og honning og kvern pepper over. Bland godt.

Når rødbetene er møre er de også ferdigkokt. Ha kaldt vann over slik at du klarer å skrelle dem. Skallet glir lett av når de er kokt.

Dandér alt på en tallerken, dryss over masse timian og hell over en del dressing.

Enkelt og greit og veldig godt - spesielt når rødbetene fremdeles er litt varme.

5 kommentarer:

  1. Dette var veldig, veldig godt! Vi spiste denne lune salaten som tilbehør til viltkjøttbollene dine. Fabulous!

    SvarSlett
  2. Mmm rødbeter er en av mine nye favoritter. Lekker oppskrift, denne må prøves!

    SvarSlett
  3. Så fint at det var godt, Agnete! Det er ekstra fint når noen prøver oppskriftene og faktisk liker dem også. :)

    SvarSlett
  4. Jeg elsker kombinasjonen rødbeter og chevre så dette må jo bare være knallgodt.

    Spennende oppskrift - jeg har tatt den med i en liten liste over blogginnlegg som har inspirert meg i uken som gikk.

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.