tirsdag 28. september 2010

Eplechutney

Denne oppskriften er opprinnelig fra Frukt.no, men jeg har endret noe på den.

Eplechutney er godt til både svin, lam, storfe, vilt og kylling. Den er lett krydret og kan dessuten serveres som et litt utradisjonelt tilbehør til juleribba.



Dette trenger du
1 kg epler
500 gram gul løk
1 ts salt
2 ½ dl eplecidereddik, 7 %
1 spiseskje fersk revet ingefær
1 rød chili
350 gram sukker
2 spiseskjeer frisk mynte



Slik gjør du
Rens og hakk løken godt. Ha den i en gryte og kok den myk sammen med halvparten av eddiken og saltet. Skrell og rens eplene og del dem i små biter. Ha eplene i gryten sammen med løken og la det syde. Rens chilien før frø og hinner og hakk den i veldig små biter. Riv fersk ingefær og ha alt i gryten sammen med resten av eddiken. La det småkoke til eplene er møre. Avkjøl og tilsett til slutt hakket fersk mynte.

Eplechutney kan for eksempel erstatte tyttebærsyltetøy og rognebærgelé – men er langt mer spennende.

2 kommentarer:

  1. Den så fristende ut! Men heller du den på rene glass og forsegler, eller må man bruke det opp med en gang?

    SvarSlett
  2. Jeg laget bare halv porsjon og satser på å bruke den opp, men du kan sikkert følge vanlige "hermetiske prinsipper" og oppbevare den på glass.

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.