lørdag 14. august 2010

Rub-a-dub

Jeg er vokst opp med en far som har hatt ansvaret for grillen om sommeren. Men i motsetning til mange andre patriarker, som ble tildelt grillansvar kun på grunn av sitt kjønn, var han sitt ansvar bevisst og vel så det. Gjennom sin glede over å lage mat og stå på kjøkkenet har han vist meg at matlaging er gøy, og at grilling definitivt innebærer mer enn å kaste piffi på kjøttet. I mangfoldige år hadde han sin egen grillmarinade, hvor oppskriften er en godt bevart hemmelighet. De senere år har han variert langt mer, og i år har Craig Whitsons Rub-a-dub vært en gjenganger.


Dette er en utrolig god krydderblanding som passer til alle typer kjøtt. Jeg gjengir oppskriften i sin helhet, slik den er oppgitt i boken "Far lukter svidd".

Det står om krydderblandingen at den er gudmoren til alle andre krydderblandinger, og den lover oss respekt og kjærlighet fra alle dersom vi bruker den. Vi lot oss ikke be to ganger.

Rub-a-dub
ca 2 dl. (nok til et par sider spareribs eller 3 kyllinger)
2 ss malt paprika
2 ss salt
2 ss brunt sukker
2 ss chilipulver
1 ss malt sort papper
1 ss malt hvit pepper
1 ss tørket oregano
1 ss hvitløkspulver
1 ss løkpulver
1 ts kajennepepper

Etter at den er blandet sammen, oppbevares den i en lufttett beholder. Gang gjerne oppskriften opp en del ganger, slik at du har til mange omganger på grillen.

1 kommentar:

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.