torsdag 19. august 2010

Hverdagssuppe på blomkål og rester

I artikkelen "God mat med dårlig tid" skriver jeg at rester av hjemmelaget mat er mye mer anvendelig enn rester av halvfabrikata.


Da jeg skulle lage middag forleden dag, og fant ut at jeg hadde omtrent ti minutter til rådighet for at ikke tidsskjemaet skulle sprekke, angrep jeg kjøleskapet på jakt etter - nettopp - anvendelige rester som kunne bli til noe spiselig.

Passende nok hadde jeg bakt focaccia om morgenen, så vi hadde godt brød som et utgangspunkt. Dessuten hadde jeg kraft til overs fra kyllinggryten jeg hadde laget tidligere i uka. Jeg fant også urtesmør, rester av litt blomkålpuré og en ekstra blomkål.

Sammen med litt fersk rosmarin og timian, og en halv pakke med god bacon, ble dette til en rund og god hverdagssuppe - på omtrent ti minutter.Slik gjør du
Jeg kokte opp kyllingkraften og la blomkålbuketter oppi. Samtidig stekte jeg en hakket løk og fersk timian og rosmarin i urtesmøret, slik at løken ble myk og gyllen. Når blomkålen var mør hadde jeg i løken og urtene, samt restene av blomkålpureen over i gryten med kraft og kokt blomkål. Deretter brukte jeg stavmikser slik at alt ble kjørt glatt. Jeg hadde en liten fløterest oppi i tillegg, med dette var ikke nødvendig.

Suppen ble servert med focaccia, et par skiver med stekt bacon og en kvist rosmarin til pynt.

3 kommentarer:

  1. Etter ingrediensene å dømme ser suppen fantastisk ut, bildet fikk meg imidlertid til å få lyst til å lage den umiddelbart! Passer jo som nattmat også dette?! :) Trenger alltid gode ideer til rester!

    SvarSlett
  2. Det såg veldig godt ut.....
    Enig i at litt planlegging og storinnkjøp gjør livet enklere om ettermiddagen.
    Skal nok følge deg her også, vi har nok en lignende tilnærming til mat....

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.