mandag 16. april 2018

Muffins med Snøfriskglasur

                                                                                                                           ANNONSE

Her er herlig, friske muffins med smak av sitron og vår! Det er sitronskall i muffinsene og Snøfrisk og sitronsaft i glasuren.




Oppskriften rekker til ca 20 mellomstore eller 12 store muffins.

Dette trenger du
250 gram hvetemel
300 gram sukker
2 ts bakepulver
Sitronskall fra en middels stor sitron
80 gram smør
2,5 dl H-melk
2 egg

Glasur
100 gram melis
1 boks Snøfrisk
2 spiseskjeer presset sitronsaft
Gul konditorfarge - selvsagt valgfritt

Slik gjør du
Sett ovnen på 170 grader og legg papirformer oppi en muffinsform. Ha mel, sukker, bakepulver og sitronskall i en bakebolle. Rør godt sammen og tilsett deretter smøret. Visp sammen til det er en smuldrete, løs masse. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin eller eventuelt en håndvisp. Hell melken i en tynn stråle mens vispen går. Tilsett tilslutt eggene og visp til alt er blandet godt sammen - pass imidlertid på å ikke vispe for mye. Fyll formene 2/3 fulle, bruk gjerne en isskje. Stekes i ovnen i 20-25 minutter til de har fått en svampaktig konsistens. Sjekk en muffins med en kakepinne for å se om den er ferdig. La muffinsene hvile litt i brettet og legg dem deretter på rist for avkjøling. Jeg har brett med plass til 12 former, og måtte derfor steke i to omganger.

Lag glasuren når muffinsene står til avkjøling. Ha melis og kremost i en bakebolle og visp sammen på høy hastighet. Tilsett sitronsaft og evt konditorfarge og pisk videre. La maskinen gå til kremen er luftig og fin, omtrent 4-5 minutter.

Ha glasuren over på en pose og pynt muffinsene, eller smør de på med en smørkniv.

3 kommentarer:

  1. Takk for deilig oppskrift, er skrevet ut og skal prøves snarest! :)

    SvarSlett
  2. Alltid godt med muffins! Glasur med snøfrisk må prøves!

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.