Suppe er favoritt når man har det travelt, eller bare vil rydde opp i grønnsaksavdeligen i kjøleskapet. Søtpotet er supert å bruke i purésuppe, siden den raskt kokes mør. Med chili, røde linser og kokosmelk, blir det både substans og god smak.
Dette trenger du
1 gul løk
1 kinesisk hvitløk eller 2 fedd hvitløk
1 stor chili uten frø
Nykvernet pepper
1 ts tørket timian eller 1 spiseskje fersk timian
1,5 kg søtpotet
2 dl økologiske røde linser
ca 1,5 liter hønsebuljong eller kraft (eller mer)
1 boks økologisk kokosmelk
Slik gjør du
Hakk løk og hvitløk i grove biter, og surr i olje i en stor gryte. Tilsett renset og hakket chili og surr videre. Kvern over pepper og ha i timian. Skrell og del søtpoteten i forholdsvis like biter. Jo mindre biter, desto kortere koketid. Ha det i gryten sammen med vann og buljongterninger eller kraft. Tilsett også de røde linsene. Kok til søtpotetene er møre og linsene ferdigkokt. Ha i kokosmelken og kjør det glatt med en stavmikser. Smak eventuelt til med salt og pepper, og tilsett mer kraft/vann om nødvendig. Serveres med fersk koriander på toppen og litt ferskt brød ved siden av. Eventuelt med grissini for litt variasjon.
Lurer du på hvordan du lager kraft? Her har jeg skrevet mer om kraftkoking, og her står det om kyllingkraft.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.