Dette er supergode, tykke, seige og deilige kjeks som røres raskt sammen. Gode til kaffen, teen, som et lite mellommåltid, til småsultne barn som har lekt ute - ja, til enhver anledning, faktisk. Innholdet av sukker er ikke særlig høyt, siden det både er rosiner, kokosmasse og sjokolade i kjeksen som bidrar til god sødme.
Dette trenger du
1 egg
125 gram smør
0,5 - 1 dl vann
2,5 dl hvetemel
3 dl lettkokte havregryn
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker eller en klype vaniljepulver
0,5 dl sukker
2 dl rosiner
1 dl kokosmasse
100 gram lys kokesjokolade
Slik gjør du
Smelt smøret og bland med vann. Visp inn egget. Ha alt det tørre, inkludert rosiner og kokosmasse i en bolle og rør godt sammen. Hell det våte i det tørre og bland alt sammen. Hakk sjokoladen i litt grove biter og rør inn i deigen. Bruk en isskje og form kuler av deig. Deretter legges de på en bakeplate og trykkes nesten flate med en skje eller gaffel. Kjeksene blir litt tykke, og seige i midten. Stek på 180 grader i ca 20 minutter, og avkjøl på rist.
Disse høres bare helt nydelig ut! Skal prøve nå😀
SvarSlett