onsdag 30. desember 2015

Appelsinsalat med kanel- og stjerneanissirup

Dette er en skikkelig frisk og god dessert som passer ypperlig til jul eller nyttår. Stjerneanis og kanelstangen sørger for julestemning, klementin og appelsin sørger for friskhet. Om du vil kan du selvsagt servere både is og krem til, men jeg synes denne smaker best alene, eller eventuelt med yoghurt naturell blandet med litt honning. 


Oppskriften er til fire personer.

Dette trenger du
4 appelsiner
4 klementiner
1,5 dl appelsinjuice, fra ca 1 appelsin
2-3 ss honning
1 kanelstang
1-2 hele stjerneanis
Mynteblader
Evt. yoghurt naturell og honning til servering


Slik gjør du
Start med å lage sirupen. Ha appelsinjuice og honning i en gryte og kok opp. Legg i kanelstangen og stjernanisene og la det syde sammen mens resten klargjøres. Skjær topp, bunnet og skallet av appelsinene og klementinene, og skjær deretter i tynne skiver. Legg utover tallerkener og ringle et par spiseskjeer sirup over hver porsjon. Legg mynteblader utover og server. Kan gjerne serveres med litt yoghurt naturell, honning og ekstra sirup for de som ønsker det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.