Er du blant de heldige som har masse elg-, rådyr- eller hjortekjøtt i fryseren? Eller kanskje du har fått litt kjøtt av en jeger du kjenner? Her er oppskrift på helt klassiske elgkaker, og disse smaker godt enten du serverer dem som burger, på en skive eller sammen med brun saus.
Dette trenger du
1 kg kjøttdeig av elg
1 finhakket løk
2 egg
1,5 ts pepper
1/2 ts malt ingefær
1/2 ts nellik
1/2 ts malt muskatnøtt
1-2 ts salt
2 ss potetmel
Stekesmør
Slik gjør du
Bland kjøttdeig, finhakket løk og 2 egg godt i en bolle. Bruk gjerne hendene. Tilsett krydder og potetmel og rør sammen. Formes som litt store burgere og stekes i smør på litt over middels varme i en stekepanne.
Server gjerne kakene som burgere, eller med brun saus.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.