Dette er en gjenganger på middagsbordet hos oss. Smaker godt, metter, kjøttfri dersom man bytter kyllingbuljong med grønnsaksbuljong, enkel å lage stor porsjon slik at man har til restemiddag dagen etter. Det går også fint an å dele oppskriften på to, dersom man ikke vil lage så mye. Kort sagt; en meget anvendelig oppskrift med ingredienser man ofte har i hus.
Oppskriften er til 10-15 personer
Dette trenger du
2 ts koriander (krydder)
2 ts karripulver
2 spiseskjeer finrevet ingefær
4 fedd hvitløk, revet
3 løk, hakket
1,5 kg gulrøtter
Finrevet skall av 2 lime
Ca 2 liter kyllingbuljong/kraft
1 boks kokosmelk
Saften av 2 lime
Salt og pepper
Slik gjør du
Varm olje i en stor gryte og fres hvitløk, ingefær, koriander og karripulver. Ha i hakket løk, gulrøtter i biter og limeskall og stek til løken blir myk og gyllen. Tilsett kraft og kok opp, skru ned varmen og kok til gulrøttene er møre. Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser. Tilsett kokosmelk, limesaft og smak til med salt og pepper. Varm opp til servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.