fredag 23. oktober 2015

Rustikk sjokoladekake i langpanne med vaniljekrem

Dette er en langpannekake som er forholdsvis lav. Den steker derfor raskt og har blitt en favoritt når jeg skal lage noe som skal gå raskt. Jeg legger den i to lag, slik at det er plass til fyll, men om du har lyst til å droppe vaniljekremen, så beholder du den bare i ett lag. Jeg liker best rustikke kaker, så denne er pyntet enkelt med hvit sjokolade, tranebær og pistasjnøtter. 


Dette trenger du
4 egg
4 dl sukker
200 gram smør
60 gram kakao
250 gram mel
1,5 ts bakepulver

Glasur:
75 gram smør
300 gram melis
2 ts vaniljesukker
1 ss kakaopulver
1/2 dl espresso

Til montering og pynt:
Vaniljekrem, hjemmelaget eller kjøpt
Hvit sjokolade
Tørkede tranebær
Pistasjnøtter


Slik gjør du
Pisk eggedosis av egg og sukker og sett smør til smelting. Rør kakaopulver inn i det smeltede smøret og bland forsiktig inn i eggedosisen. Sikt over mel og bakepulver og vend inn i deigen. Stekes i langpanne på 180 grader i 15-20 minutter. Avkjøl før montering og pynting.

Lag glasur ved å røre alle ingrediensene sammen med smeltet smør. La den avkjøle i romtemperatur før den smøres på kaken. 

Kaken deles i to. Smør et tykt lag med vaniljekrem på den ene delen og legg den andre oppå. Smør utover glasur på toppen og pynt med hakket hvit sjokolade, pistasjnøtter og tranebær. 

2 kommentarer:

  1. Hvordan skal kaken lagres hvis jeg baker den dagen før?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hvis du har tid, ville jeg bakt den ferdig og satt den kaldt til den dagen den skal serveres. Så deler du, har på vaniljekrem og glasur (avkjølt) og pynt før den skal serveres. Eller til nød, kan den lages ferdig dagen før servering. Lykke til!

      Slett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.