Scones egner seg ypperlig som bakst til frokost dersom du har glemt å kjøpe brød eller har for lite tid til å bake med gjær. Det smaker også godt til ettermiddagskaffen, og gjerne med kremost og litt syltetøy på. Om du ikke ønsker dem så søte, så er det bare å redusere sukkerinnholdet.
Dette trenger du
3-4 dl mel
1-2 dl havregryn (tilsammen 5 dl)
50 gram romtemperert smør
0,5-1 dl sukker
1 egg og melk til det blir tilsammen 2 dl væske
3 teskjeer bakepulver
1 klype salt
Slik gjør du
Bland det tørre og smuldre smøret i melet. Ha et egg i et målebeger og fyll opp med melk til det utgjør tilsammen 2 dl. Visp sammen egg og melk. Tilsett væsken og rør raskt sammen med det tørre.
Legg deigen på bakepapir på stekebrett med isskje og trykk de litt flate, eller bruk muffinsformer i et muffinsbrett. Stekes omtrent 10-15 minutter på 200-210 grader varmluft, eller til de ser gyldne og ferdige ut.
Sukkermengden avhenger av hvor søte du ønsker sconesene skal være. Det er også godt å ha i rosiner, tørkede tranebær eller lignende.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.