søndag 9. november 2014

Asiatisk hverdagssalat med karbonadedeig

Dette har vært en av høstens store slagere på middagsbordet de dagene det har vært travelt. Selvom tilberedningen innebærer en del hakking, er det forholdsvis raskt å lage. Ideen har jeg fått fra min kollega og navnesøster Ina Johnsens nye kokebok ”Mat på bordet” (som forresten anbefales på det varmeste!). Salaten skal egentlig serveres med skiver av grillet biff, men det fungerer like greit å steke litt karbonadedeig til dersom man ikke har tid til å styre med helsteking av biffkjøtt. Salaten kan egentlig serveres med hva som helst; stekt laks, kjøttrester av alle slag, som siderett til suppe, som ekstra god lunsj, og man kan spe på med nudler, ris eller ferskt brød om man vil. Jeg liker den som den er - crispy salat på en tallerken med masse gode proteiner av noe slag på toppen!


Til to sultne personer, antakeligvis med rester til lunsj dagen etter.

Dette trenger du
¼ kål
2 gulrøtter
2 vårløk
50 gram spinat
1 lang paprika
1 håndfull nøttemiks til salat eller peanøtter (helst uten salt)
Sesamfrø
Fersk koriander

300 gram karbonadedeig
1 gul løk
2 fedd hvitløk

1 lime
2 spiseskjeer fiskesaus
2 spiseskjeer soyasaus

Slik gjør du
Bland sammen finsnittet kål, gulrøtter, vårløk og paprika. Vend inn grovhakket spinat og nøttene. Bland sammen dressingen, hell over og bland godt. Dryss over sesamfrø og grovhakket koriander. Kjøttet stekes sammen med løk og hvitløk. Salaten serveres på fat med stekt karbonadedeig på toppen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.