tirsdag 6. november 2012

Søte minipaier med tyrkisk yoghurt

Om du har lyst på noe søtt å spise, en kjapp dessert eller har litt fruktrester liggende, er disse søte minipaiene et godt alternativ. Man trenger ikke dra frem bakeutstyret, det eneste man behøver er vårrullpapir som man finner i frysedisken i Asia-forretningene. Og litt fruktrester, da.


Her er det fritt frem, jeg testet ut minipaier med banan og sesamfrø og eplebiter med hakkede valnøtter og litt brunt sukker.

Dette trenger du
Vårrullark
Frukt i biter
Eventuelt noe søtt som brunt sukker eller honning
Nøtter, rosiner, sesamfrø, dadler eller lignende

Jeg brukte kombinasjonen epler, kanel, brunt sukker og hakkede valnøtter og banan og sesamfrø.

Tyrkisk yoghurt og noen mynteblader til servering.

Slik gjør du
Ta vårrullarkene ut av fryseren og legg til tining. Gjør klart fyllet, enten det er bananer som skal skjæres i skiver eller epler som skal skjæres i biter. Legg eplebitene i en skål og drypp litt sitronsaft over for å unngå at de blir brune. Pensle ett av arkene med olje og legg deretter et annet ark oppå. Skjær de to arkene i tre like strimler. Det blir dermed tre småpaier på to ark. Fortsett til du har så mange paier du skal lage. Legg litt fruktfyll, honning, nøtter eller det du velger å ha i minipaiene i hjørnet på hver av arkstrimlene og brett diagonalt, slik at det dannes en trekant. Brett dem sammen slik at de ikke går opp i endene, og legg trekantene på et stekebrett kledt med bakepapir med skjøten ned. Pensle med litt nøytral olje. Stek på ca 200 grader i 10-15 minutter til småpaiene er blitt gylne og ser ferdige ut. Snu dem halvveis i steketiden og pensle med litt mer olje. Avkjøl på rist.


HER er en liten youtube-film som viser hvordan man bretter slike små paier.

5 kommentarer:

 1. Jeg prøver også å minske forbruket av halvfabrikata, men blir litt usikker på hva det vil si å lage maten helt fra bunnen. Jeg tenker som så at ferdige vårullark er halvfabrikata. Eller, tar jeg feil nå?

  Kjersti

  SvarSlett
 2. Vårrullark går sikkert i kategorien halvfabrikata, ja. :-) Det går antakeligvis fint an å lage vårrullark selv, men det har jeg aldri gjort, slik jeg sjelden lager pasta for eksempel. Nå lager jeg stort sett all mat fra bunnen, men synes det likevel er helt greit å bruke slike ark. Om du heller vil lage dem selv, går det sikkert an det også.

  SvarSlett
 3. Dette er jo kjempefin restemat :-)

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.