torsdag 29. mars 2012

Påskemuffins med sitron

Her er mitt bidrag til kakemonser som ønsker seg noe gult til påsken; muffins med sitronsmak. Oppskriften på muffinsene er fra The Hummingbird Bakery, kremen er basert på egen oppskrift. (Ingredienslisten er den samme som i kakeboken til The Hummingbird Bakery, men som vanlig når jeg låner oppskrifter, har jeg gjengitt fremgangsmåten med egne ord.)

De gule muffinsene fikk være med på kontoret i dag, siden det var min siste dag på noen måneder. Jeg skal ha permisjon et halvt år, og det gjenstår se om jeg klarer å gjøre noe mer ut av det som har vært en veldig morsom hobby i noen år allerede. Jeg gleder meg!


Oppskriften rekker til ca 24 mellomstore muffins.

Dette trenger du
240 gram hvetemel
300 gram sukker
2 ts bakepulver
Sitronskall fra en middels stor sitron, ekstra til pynt
80 gram smør
2,4 dl H-melk
2 egg



Glasur
100 gram smør
100 gram kremost
ca 300 gram melis
Saft sitron, ca en halv - men smak til
Gul konditorfarge - selvsagt valgfritt

Slik gjør du
Sett ovnen på 170 grader og legg papirformer oppi en muffinsform.

Ha mel, sukker, bakepulver og sitronskall i en bakebolle. Rør godt sammen og tilsett deretter smøret. Visp sammen til det er en smuldrete, løs masse. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin eller eventuelt en håndvisp. Hell melken i en tynn stråle mens vispen går. Tilsett tilslutt eggene og visp til alt er blandet godt sammen - pass imidlertid på å ikke vispe for mye.

Fyll formene 2/3 fulle, bruk gjerne en isskje. Stekes i ovnen i 20-25 minutter til de har fått en svampaktig konsistens. Sjekk en muffins med en kakepinne for å se om den er ferdig.

La muffinsene hvile litt i brettet og legg dem deretter på rist for avkjøling. Jeg har ett brett med plass til 12 former, og måtte derfor steke i to omganger.

Lag glasuren når muffinsene står til avkjøling. Ha smør og kremost i en bakebolle og visp sammen på høy hastighet. Pass på at det ikke er noen klumper igjen fra smøret. Tilsett melis og sitronsaft og pisk videre. La maskinen gå til kremen er luftig og fin, omtrent 4-5 minutter.

Ha glasuren over på en pose og pynt muffinsene. Jeg brukte en Wiltontipp og pyntet noen med perlemorsfargede kuler, noen med kuler i farger og noen med sitronskall. Faktisk foretrekker jeg de som pyntes så naturlig som mulig, det vil si sitronskallet. De smaker også best, selvom de med kuler kanskje gjør seg best på bilder.


God helg, alle sammen! Jeg tyvstarter, siden jeg har fri i morgen.

Hvilke liker du best? De naturlige med sitronskall, de fargerike eller de med perlemorsfargede kuler?

21 kommentarer:

  1. Åh! Disse skal jeg bake til kollegaene!

    SvarSlett
  2. Åh... sitrnomuffins! Det er noe med meg og ting som smaker sitron ass:P Det er sååå godt!:D

    SvarSlett
  3. Ooh! Disse så utrolig flotte ut :) Tror jeg må lagre oppskriften og se om jeg får tatt den i bruk :) De er jo rene påskepynten!

    SvarSlett
  4. Jeg bakte disse i dag da jeg har hummingbird-boken, men jeg synes de satt så fast i papirformen. Snufs. :( Hvorfor det?

    SvarSlett
  5. Oj, det var synd. Jeg opplever ikke det samme, mulig det kan ha noe å si hvilken form man bruker? Jeg brukte Cacas muffinsformer denne gangen, og jeg fikk dem fint ut.

    SvarSlett
  6. Nice Cupcakes! I will bake them next sunday! Thanks for sharing!

    SvarSlett
  7. Første brettet i ovnen nå. Håper ikke de sitter fast i papirformene. Deigen var i hvert fall kjempegod! ;)

    SvarSlett
  8. Hei, først vil jeg bare si at muffinsene ser kjempegode ut og dette er definitivt noe jeg kommer til å prøve:) på innholdet til glasuren står det: Saft sitron, ca en halv - men smak til. En halv teskje? :)

    SvarSlett
  9. Hei Frida Charlotte. Hyggelig at du synes de ser gode ut! Det er som det står i oppskriften, saft av en halv sitron. Jeg skriver også "smak deg til" fordi det er ganske stor forskjell på sitroner, både på smak og størrelse.

    SvarSlett
  10. Nam nam, det så kjempe godt ut =)

    SvarSlett
  11. Mmm de ser gode ut!
    Ønsker deg og dine ei flott PÅSKE!:)

    SvarSlett
  12. nåharjeglagetdeogerspent,jegfikkkun16stkda.ersikkertlikebrafordet:)

    SvarSlett
  13. Har akkurat slengt disse i ovnen,lukter himmelsk. Gleder meg til å smake dem. Glad Påsk.

    SvarSlett
  14. Så bra! Håper dere blir fornøyde! God påske til alle!

    SvarSlett
  15. Hva slags type kremost lønner det seg å bruke ?

    SvarSlett
  16. Jeg vet ikke hvilken det lønner seg å bruke, men jeg bruker selv Philadelphia kremost.

    SvarSlett
  17. Må jeg bruke H-melk, eller kan jeg bruke vanlig?

    SvarSlett
  18. Hvis du ikke har H-melk, ville jeg bare brukt lett-melk, ja. :-)

    SvarSlett
  19. disse står i ovnen nå - nam nam. Ble litt større enn dine, så det blir bare 15 stykker, men satser på de blir gode! God påske fra Ann-Kristin.

    SvarSlett
  20. Ser veldig gode ut! Smelter du smøret eller smuldres det inn i deigen? Fortsatt god påske :) Hilsen Nina

    SvarSlett
  21. Smøret smuldres inn, det smeltes ikke først. :-)

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.