fredag 20. januar 2012

Saigon - hustle & bustle

Som i andre orientalske byer, kjenner man tidvis lukten av røkelse og kloakk trenge gjennom den litt uklare kveldsluften i Saigon. Mest sannsynlig er det likevel lukten av eksos man vil forbinde med denne travle byen.


Ho Chi Minh City er fremdeles det økonomiske og kulturelle hovedsetet i Vietnam, selvom millionbyen har mistet sin status som regjeringsby. Saigon ble grunnlagt av franskmenn på midten av 1800-tallet, noe byens arkitektur bærer tydelig preg av.Byen er travel, bråkete og med et internasjonalt preg man ikke finner i Hanoi. Her ligger skyskraperne side om side med bygninger i fransk kolonistil, Louis Vuitton ved siden av gaterestaurantene som serverer de lekreste retter tilberedt på en grill stående på fortauet. Man finner de store sjarmerende markedene og restauranter, butikker og kaféer i hopetall. Vi fikk ikke mer enn en kveld med påfølgende formiddag i Saigon, men det var nok til å ønske seg tilbake.Likevel var to korte dager nok til at vi fikk spist godt og sett et marked, i tillegg til en kjapp sightseeing i sentrum.


Ananas med chilisalt var en gjenganger til dessert i Vietnam.


Pho, den uoffisielle nasjonalretten i Vietnam serveres overalt. Vi så ingen McDonalds i hele Vietnam, erstatningen var Pho24, en internasjonal kjederestaurant spesialisert på pho. Skulle gjerne byttet ut samtlige Mac'ern i Norge med en slik.

1 kommentar:

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.