tirsdag 17. januar 2012

Hjemmelagde knekkebrød med nøtter

Hjemmelagde knekkebrød smaker utrolig godt! Så godt at jeg vurderer å forplikte meg selv til å alltid ha det i skapet.Heldigvis er det enkelt å lage selv, det tar heller ikke så altfor lang tid. Det som tar mest tid er sannsynligvis irritasjonen over at man ikke til enhver tid har alle ingrediensene tilgjengelig i skapet. Så ta frem en lapp, noter alt under punktet "dette trenger du" og ta deg en tur i butikken. Så er knekkebrødene etter ørlite innsats bare et par timer unna.Dette trenger du
2 dl sammalt grov rug
2 dl solsikkefrø
2 dl små havregryn
2 dl havrekli
2 dl valnøtter/cashewnøtter/hasselnøtter, hakket
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1 ts salt
7 dl kaldt vann

Slik gjør du
Rør alt sammen og sett deigen til å svelle i en halv time. Fordel den deretter i tynt lag på tre bakeplater med bakepapir. Bruk en litt stiv slikkepott.
Stekes i 30-40 min i ca 180 grader varmluft. Etter 10 minutter steketid, lager man spor i deigen med pizzakniv så de blir lettere å brekke i fine knekkebrødbiter når de er ferdigstekt. Tørkes tilslutt én time på 100 grader med døren på gløtt, slik at fuktigheten slippes ut.Om du skifter ut enkelte ingredienser med andre, pass på at det er det samme målet. Denne røren er akkurat tilpasset tre bakeplater slik at ikke knekkebrødene blir for tykke.

Oppbevares i lufttett boks.

5 kommentarer:

 1. Må bare si det; bildene er nydelige!

  SvarSlett
 2. Med en sleiv i stekovnsdøren, slipper du ut såpass mye fuktighet at du ikke trenger ettertørking. :)

  Disse bakes jevnlig hos meg også, gjerne med gresskarkjerner i.

  Prøv å jevne ut massen med en stekespade, mye enklere enn en slikkepott...

  Ha en fortsatt fin dag!

  SvarSlett
 3. Åh, nå fikk jeg lyst på hjemmelagede knekkebrød igjen men jeg har gitt opp. Jeg har ikke varmluftsovn og får de ikke stekt. Noen tips?

  SvarSlett
 4. Hei Lisbeth. Det går nok fint uten varmluft også, men da ville jeg stekt ett brett av gangen. :-)

  Takk for tips fra dere andre, forresten. Stekespade skal testes ut, både til å dra deigen utover og ruting.

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.