mandag 5. september 2011

Salat med blåmuggost og granskuddsirup

Det er endelig tid til å sette seg ned. Her har ettermiddagen og kvelden vært viet den sedvanlige lekselesingen og middagslagingen med påfølgende rydding. Siden ryddegenet fikk inspirasjon og dermed tok litt overhånd i kveld, ble altså klokken nesten ti før det var tid til å sette seg ned.Her kommer det en oppskrift på en salat jeg har hatt liggende lenge. Faktisk så lenge at jeg nesten hadde glemt den. Dette er en smaksrik tilbehørsrett som jeg blant annet har servert til kylling med salvie- og sitronsmør engang vi hadde venner på besøk. Dessuten har jeg tidligere skrevet at jeg skulle teste ut ulike bruksområder for granskuddsirup. Her har jeg brukt granskuddsirup i vinaigretten - en ikke overraskende god kombinasjon med blåmuggosten og valnøttene.

Dette trenger du
Grønn salat etter smak og tilgjengelighet, jeg brukte salaten med den upresise betegnelsen "baby leaf" og litt ruccola
Rød løk
Blåmuggost
Valnøtter
Bladpersille

Vinaigrette:
1 del hvitvinseddik
3 deler olivenolje
Salt og pepper etter smak
Granskuddsirup etter smak

Slik gjør du
Vask og tørk salaten, skjær løken i tynne skiver, smuldre osten i passende biter og bland alt sammen. Hakk bladpersille og ha på toppen. Vend i vinaigretten tilslutt.


4 kommentarer:

 1. Denne både ser og høres lekker ut. Granskuddsirup til blåmuggost høres ut som en super kombinasjon, ikke minst for en som er litt pysete på de blå ostene.

  Lekre bilder! Som alltid :)

  SvarSlett
 2. Og neste år skal jeg også pelle meg ut i skogen for å plukke granskudd til sirup. Høres så godt ut at det må testes :)

  SvarSlett
 3. Fortsett gjerne med utfordringer på Matbloggsentralen, det gjør at folk oppsøker bloggen. Ellers syns jeg dere skal fortsette slik dere allerede har lagt løpet. Kanskje plukke opp litt spennende artikler hos noen av bloggerne (om dere rekker over dem da..) og legge dem ut med link tilbake til forfatteren. Artikler om mat, kosthold, helse etc... Et annet tips er kanskje en jevnlig presentasjon av en blogger, Månedens blogger f.eks. Enten en tilfeldig valgt eller en som har gjort seg bemerket på et eller annet vis.
  Ha et koselig treff da! :)

  SvarSlett
 4. Takk for tips! Vi skal absolutt ta det med oss videre. :)

  Og tusen takk, Elisabeth. Du må definitivt komme deg ut i skogen på det rette tidspunktet, ja. :)

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.