Dette er ungenes favoritt på feriefrokostbordet. Og siden de inneholder havregryn, lager jeg dem med ganske god samvittighet.
Dette trenger du
2 egg
3-4 spiseskjeer sukker
Ca 2 dl melk
Evt. rester av matyoghurt, rømme, crème fraîche eller kesam
Mel og havregryn til røren blir passe tykk
1 ts bakepulver
Smør til steking
Slik gjør du
Visp sammen egg og sukker og tilsett vekselvis mel/havregryn og melk/rømme etc. Bland inn bakepulveret. La røren stå en stund og svelle. Tilsett eventuelt mer melk dersom røren er blitt for tykk. Stek lappene i stekepanne på middels varme. Server med litt tyrkisk yoghurt og en blanding av rørte jordbær og markjordbær.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.