onsdag 15. juni 2011

Tre skjønnaser

Fire egg ble til tre kyllinger i helgen. Nydelige små nøster, spraglete gule og sorte, samt en brun liten ball. Hanen Kjell kan nok ikke forklare seg vekk fra denne lille skjønne klumpen.
Høner ligger på egg i 21 dager før de klekkes. Det skal gå ganske nøyaktig tre uker, så dersom det ikke er noen kyllinger etter 23-24 dager bør eggene fjernes fra høna som ruger. Det går også an å lyse gjennom eggene på et tidligere tidspunkt for å se om det er noe i dem.

Hos oss ble det i løpet av den siste uka liggende to høner på eggene. Sjefshøna, den svarte, har vært den mest rugevillige hos oss. Imidlertid ser det ut som hun har oppdratt sin surrogatdatter ganske godt, for også Gråen la seg tålmodig på eggene den siste tiden. Gråen er litt over året og begynte å legge egg for noen måneder siden. Det er visst ikke uvanlig at en ser den type oppførsel hos yngre høner, så jeg har bare latt begge ligge.Vi har anskaffet oss automatisk dør til hønsehuset. Det går opp og ned etter tidsinnstilt ur. Veldig praktisk, siden vi ikke åpner døra til huset før det er morgen....for mennesker.

2 kommentarer:

  1. Så utrolig søte! Gratulerer med familieforøkelsen :-)

    SvarSlett
  2. Nååååh, så søte... Heldigris:-) Kos deg med de små nøstene.. Håper det er små piker som kan legge mange egg dere har fått;-)

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.