lørdag 25. juni 2011

Egg og bacon

Dagens kveldsmat ble egg og bacon. Godt og lettvint etter mange mil på veien. Egg og bacon er dessuten frokostfavoritt hos alle guttene mine, både store og små. Jeg kjøper gjerne bacon fra Grøstad gris eller hos byens slakter, men dessverre har jeg kun unntaksvis tilgang til det. Øvrige ganger kjøper jeg Gildes tørrsaltet helsprøtt bacon. Uansett å foretrekke dersom man ikke får tak i spesialprodukter.

Eggene lages med inspirasjon fra speilegg vi fikk i Spania for noen år siden; med tynne skiver av hvitløk over egget. Ha gjerne en liten klase tomater i panna når du begynner med baconet, det er godt tilbehør.


Dette trenger du
Egg, fra egne høner eller økologiske (Jeg skriver litt om dyrevelferd HER, og i særdeleshet økologisk hønsedrift.)
Bacon
Tomatklase
Godt brød, gjerne nybakt focaccia

Slik gjør du
Legg tomatklasen i pannen med en gang og la den ligger der mens både bacon og egg stekes. Stek bacon på middels sterk varme. Jeg liker baconet når det er sprøtt og godt stekt. Bruk fettet fra baconet til å steke eggene i. Legg skiver av hvitløk over egget. Sett ned varmen og la det steke lenge på svak varme. Da får man helt stiv hvite, samtidig som plommen er bløt.

Serveres med brød til.


Anbefales både til kveldsmat, dersom man har behov for kraftig frokost, til lunsj eller rett og slett til middag en travel dag.

1 kommentar:

  1. Vakre bilder! Hvitløk på egget har jeg aldri prøvd. : )

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.