Dette er ingefærkjeks, liten og hard kjeks som smaker friskt av ingefær. Veldig enkelt og godt til en kopp te på ettermiddagen og passer godt som bakst til jul.
200 gram brunt sukker
200 gram smør
300 gram hvetemel
3 ts malt ingefær
Finrevet skall av en økologisk sitron eller appelsin avhengig av hvilken smak du ønsker
1 egg
Slik gjør du
Pisk sukker og smør luftig i kjøkkenmaskinen. Ha i egg, mel, ingefær og sitron/appelsinskall og bland det godt sammen. Dekk to bakeplater med bakepapir og sett ovnen på 170 grader varmluft. Rull små kuler av deigen og sett de på stekebrettet. Trykk de flate med en gaffel. Stekes i midten av ovnen i ca 20 minutter. Avkjøles på rist og nytes med en god kopp kaffe eller te.
Akkurat det som trenges på en søndag - med en kopp te :)
SvarSlettDe ser kjempegode ut! : )
SvarSlettHer er det noe feil. Egg er to ganger mens sukker er ikke med i det hele tatt.
SvarSlettHuff, takk skal du ha. Pisk smør og sukker - mente jeg selvsagt. Skal rette i hovedinnlegget med én gang! Takk for at du sa fra!
SvarSlettÅh disse ser skikkelig godt ut:)
SvarSlettEr det malt ingefær i pulverform du mener? Stusset litt på om det kunne være fersk ingefær, selv om jeg vurderer det som mest sannsynlig at det er pulver du mener :)
SvarSlettMalt ingefær, ja. :)
SvarSlettlagde de med sirup da jeg ikke hadde brunsukker, de ble jammen gode!
SvarSlett