I dag har vi vært på båttur og jeg laget sitronmuffins som vi hadde med som niste. Lette og raske å lage, men litt styrete å frakte med seg siden glasuren er klissete og seig. Heldigvis smaker de nydelig. De er også raske å lage, siden steketiden bare er 15 minutter.
4 egg
2 dl sukker
8 spiseskjeer nøytral matolje
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Saft og revet skall av en sitron
Slik gjør du
Egg og sukker piskes til eggedosis, oljen røres inn. Tørrvarer has i mens man pisker forsiktig. Ha tilslutt sitronskall og -saft i røren. Formene fylles 2/3 fulle med deig.
Muffinsene stekes i ca 15 minutter på 200 grader. Dette ble til tolv store muffinsformer. Beregn noe kortere steketid dersom dere bruker mindre muffinsformer.
Like deler med philadelphiaost og smør, passende mengde melis og saft av en lime. Piskes sammen og legges på muffinsene når de er avkjølt.
Disse muffinsene kan varieres i det uendelige. Tilsett revet gulrot for å få gulrotmuffins, appelsinsaft og -skall, blåbær, hakket melkesjokolade osv.
Mmmmmm, sitronmuffins ER godt! Flott matblogg du har!
SvarSlettTrine ;)