onsdag 9. juni 2010

Ovnsbakte rekekonger

Vi har gjort oss skyldige i en aldri så liten massakre.

Krepsene som jeg fikk tak i ble levert sprell levende, og disse måtte nødvendigvis dø før de skulle inn i ovnen. Da var det godt å ha en jegermann i hus. Altså, må man så må man, og så godt som grillet kreps smaker så tror jeg at jeg ville gjennomført det dersom det var nødvendig.

Men det er godt å slippe.

Derfor er det mannens hender som er i aksjon på disse bildene.

Ellers kan grillet kreps anbefales på det varmeste. Bland sammen to hvitløksfedd, to finhakket chili (eller mer) litt olivenolje, litt salt og revet skall av litt av en lime. La blandingen sette seg noen timer før bruk.
Ellers gjorde vi følgende: For enkelhets skyld fjernet vi hele hodet (dette er godt til kraft, men nå har jeg nesten fryseren full så da droppet vi det), snittet krepsen på langs og brettet litt ut. Så la jeg chili- og hvitløkblandingen i snittflaten, og stekte på høy varme i noen minutter. Det tok ikke lang tid, så følg nøye med. Kjøttet skal være spenstig, men ikke tørt.

Vi spiste krepsene lune, med nybakt focaccia og hjemmelaget majones med litt ekstra sitron til.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.